Marthe Wang

Om arrangementet

Norges nye kritikerroste pop- og viseyndling med perler som Til deg, Lillebror og No sier eg adjø. Nå er hun aktuell med ny liveplate, og gir oss sommerens vakreste konsertopplevelse i festsalen.

Torsdag 15. Juni kl. 20, Modum Bad, Festsalen

- «Sjelden har noe så alminnelig som å holde beina på jorden vært så ekstraordinært», skrev i anmelder Tor Martin Bøe i VG.

Marthe Wang ble raskt allemannseie da hun debuterte med låten «Til deg» i 2017. Noen uker før hun kommer til Modum Bad slipper hun en ny liveplate hvor hennes sterke tekster og vakre melodier ledsages av band og strykere.

- Publikum kan vente seg en nær og intim konsertopplevelse med en av våre aller fremste låtskrivere og vokalister, sier Kulturleder Hans Olav Baden. Han har vært stor fan av Wang siden før hun kom med sin første plate, og kan ikke få anbefalt denne konsertopplevelsen nok!

Wang har en sterk evne til å skrive tekster som gir livsmot og håp. Hun har samarbeidet tett med flere andre artister som også er opptatt av formidlingen i tekstene, og som tidligere har gjestet Modum Bad, slik som Trygve Skaug og Sigvart Dagsland.

Før konserten er det Kveldsmesse kl. 18 i Olavskirken. Her vil Marthe Wang være gjest og samtale med sykehusprest Anders Mikalsen.

I Festsalen har hun med seg to musikere fra absolutte øverste hylle, Markus Lillehaug Johnsen og Jonas Vemøy, som jevnlig spiller med den norske artistelite.

Marthe Wang brakdebuterte i 2017 med å bli Spellemann-nominert i kategorien Viser og mottok både Teksforfatterfondets Lyspunktpris og den gjeve TONOs EDVARD-pris for tekstene sine. I 2020 fulgte hun opp debutsuksessen med det strålende andrealbumet «Bakkekontakt» som i likhet med hennes første plate også ble nominert til Spellemann. Med kun terningkast 6 og 5 fra et samlet pressekorps har hun posisjonert seg som en landets mest lovende visesangere.

Debutsingelen «Til deg» ble Wangs store gjennombrudd og nærmer seg i dag 10 millioner avspillinger på Spotify. Den varmet hele det norske folks hjerter som TV-aksjonslåt i 2018, fikk høy rotasjon på radio og hun gjorde flere TV-opptredener. Hennes musikk kan beskrives som tidløs, melodiøs, leken og alvorlig. Det organiske lydbildet er innom både pop, viser og jazz.

“Marthe Wangs nydelige stemme hever hennes visepop opp fra mengden”
- Audun Vinger

Konserten er en del av Modum Bads to ukers “Sommerfestival”. Få også med deg Magnus Grønneberg, 7. Juni.