1

Konsert med hovedvekt på komposisjoner av Per Bolstad Engegård, Svendsrud og Haugen

Tirsdag 2. april er det duket for konsert i Åmot kirke på Modum. Trekkspilleren Håvard Svendsrud, vil sammen med sin trio bestående av Arvid Engegård og Svein Haugen gi en helaften med et blandet og underholdende program.

Trioen som spiller på konserten er kjent for publikum på Modum fra tidligere, seinest med en konsert på Blaafarveverket sist sommer. De tre musikerne er alle anerkjente i norsk og internasjonalt musikkliv. Arvid Engegård på fiolin kommer opprinnelig fra Bodø. Han er kjent i hele Europa som solist, dirigent og primarius for «Engegårdkvartetten». Håvard Svendsrud, opprinnelig fra Sysle på Modum, har markert seg som en av Norges mest aktive trekkspillere, og er kjent fra små og store scener i inn- og utland. Sven Haugen fra Andøy i Nordland har vært solobassist i Oslo filharmoniske orkester i 38 år, og er i dag frilansmusiker med en rekke samarbeid.

Engegård, Svendsrud og Haugen slipper i april 2019 sin første CD- plate som trio. Denne inneholder musikk av den folkekjære komponisten Per Bolstad (1875-1967). På konserten i Åmot Kirke vil det først og fremst bli spilt utdrag fra denne nye platen, men også musikk av komponister som Fritz Kreisler og Edward Elgar m.fl. Og det vil også bli soloinnslag hvor Svendsrud spiller utdrag fra det tradisjonelle konsertrepertoaret for trekkspill.

Konserten er et samarbeid mellom plateselskapet Aksent og Åmot kirke.

 

Salg og signering av CD-er og enkel bevertning.

Pressefoto: Thor Hauknes

 

_
_
_