1

Trekkspillkafé med Farmen & Svendsrud

To av Norges fremste trekkspillere, Håvard Svendsrud fra Modum og Øivind Farmen fra Tjølling, har hatt sporadiske opptredener sammen de siste 20 år, både på radio, festivaler og konserter. Siden 2015 har de reist på turné sammen, med konsertkonseptet «trekkspillcafé». I denne konserten får publikum oppleve både konsertmusikk og en rekke kjente gammeldanslåter side ved side. Halve duoen er på hjemmebane på denne konserten, i det Håvard Svendsrud er født og oppvokst på Modum.

Musikerne er begge klassisk utdannet ved Barratt Dues Musikkinstitutt, men har i tillegg til den klassiske musikken hver på sin kant vært svært aktive innen tradisjonell trekkspillmusikk og andre stilarter. Når de er ute på turné, er det med utgangspunkt i en type konsert de har gjort flere år på rad på Norsk Radiomuseum i Selbu i Trøndelag, hvor konseptet var at de ikke skulle øve på forhånd, men komme sammen å spille kjente låter etter egne innfall og publikums innspill der og da. Dette ble en stor suksess, og de har de siste årene også tatt med seg denne konsertatmosfæren til små og store scener på ulike kanter av landet.

Første avdeling blir lagt opp mer som en ”vanlig” konsert, med en blanding av deres respektive solorepertoar og noen duetter. I andre avdeling løsnes det ytterligere på snippen og ”veien blir til mens man går” i improvisert samspill, og mulighet for å komme med ønsker fra salen er også til stede. De er selv spente på utfallet, og sier at mange fine ting kan oppstå på en slik måte, samtidig er fallhøyden unektelig større enn med et trygt innøvd repertoar. Vi tror nok imidlertid vi kan garantere at dette vil bli en særdeles trivelig konsertstund med flott stemning! 

Konserten på Modum Kulturhus er en del av en turné duoen spiller våren 2020, som gjennomføres med støtte fra Fond for utøvende kunstnere.

 

Pressefoto: Kjell Opsal, Norildavisa

Billetter til Trekkspillkafé med Farmen & Svendsrud

  1. Lør 2. mai kl 14:00 210 kr   Lillesal Kjøp
Vis hele programmet
_
_
_