Så leste jeg Naiv.Super

Billetter

Om arrangementet

Så leste jeg Naiv.Super er en tragikomisk monolog om isolasjon, psykisk sykdom og løsrivelse, basert på skuespiller Kai Kenneth Hansons egen tilværelse engang omkring årtusenskiftet.

I forestillingen møter vi en ung mann som gamer hele natta og sover hele dagen, mens regningene hoper seg opp i skuffen og han helst bare vil slippe å forholde seg til alle de andre. Være seg om det er damen som ringer fra inkassobyrået, dysfunksjonelle familiemedlemmer, kameratene som ringer og vil ha ham med ut på øl, naboen Erlend, som visstnok har skrevet en bok, eller folk som stjeler andres leverpostei.

Han mener selv han kunne trenge en læremester. En livsklok gammel fyr som har vært ute en vinternatt før. Sånn en WAX ON, WAX OFF-type, liksom.

Så en dag oppdager han tilfeldig Erlends bok i en bokhandel og begynner ved en innskytelse å lese den. Det endrer alt.

Forestillingen varer cirka 1 time og 30 minutter. 

Kompani K

Etter forestillingen kan du møte: The Human Aspect som holder et miniforedrag samt en samtale med Kai Kenneth Hanson og publikum (maks 30 min) 

The Human Aspect – verdens største digitale livserfaringsbibliotek

Jimmy Westerheim er daglig leder i The Human Aspect – verdens første digitale livserfaringsbibliotek - som i mer enn et tiår har jobbet med å utvikle mennesker i over 50 land. I tillegg til å starte opp denne organisasjonen er Westerheim også programleder for «Hverdagspsyken» - en av Norges mest populære podcaster innen psykisk helse. Westerheim har lidenskapelig og ærlig delt åpent om sin livsreise gjennom workshops, talk og events for bla noen av dem mest kjente selskapene i verden om Tedx, FN, Mercer, DnB og Facebook. THA sin visjon er å bidra til å lukke gapet mellom det profesjonelle systemet og vanlige folk ved å øke tilgjengeligheten på lavterskel-tjenester og teknologiske løsninger som kan snu den vonde trenden.

Ingen høye bygninger på landsbygda

Som 13-åring satt Jimmy oppi et tre i bygda der han vokste opp, og planla sitt eget selvmord. Heldigvis for han fantes det ingen høye bygninger på landsbygda. Sport ble redningen. Som 21-åring ble han headhuntet som operations manager til verdens største skipsfartsgruppe. Han engasjerte seg som topptrener i ungdomsidretten, og studerte ledelse og kommunikasjon ved BI i tillegg til jobben. Plutselig, på toppen av shippingkarrieren, fikk Westerheim en alvorlig ryggskade som nesten lammet han. Det forandret livet hans. Da Westerheim gjennomgikk 18 måneder med rehabilitering, endret han fokus og karrierevei til Leger Uten Grenser. Dette arbeidet ledet han igjen til å grunnlegge livserfaringsbiblioteket The Human Aspect – www.thehumanaspect.com.

Fra startup-idé til et team på 40 personer - med brukere i alle land

I dag er The Human Aspect verdens største digitale lavterskeltjeneste innen psykisk helse, og helt gratis for brukeren. Biblioteket består av over 500 video-intervjuer med mennesker som deler hvordan de har håndtert sitt livs tøffeste utfordring. The Human Aspect har brukere i alle land i verden, med Norge som største bruksland med over 65.000 brukere bare siste året.

Undervisning på universitet og forebygging på ungdomsskolen 

The Human Aspect benyttes av alt fra undervisningsopplegg for Høyskolen Kristiania & UIO, til hjemmelekse brukt av psykologer, behandlingssentre og direkte av tusenvis av privatpersoner. THA er en stiftelse som er bygget på frivillighet, men først og fremst et team på 40 person som brenner enormt for psykisk helse. De utvikler i dag guider om hvordan bruke intervjuene i forskjellige former for terapi, men kanskje viktigst av alt - i skoler, ungdomsklubber og andre lokalmiljøtiltak.