Solveig Slettahjell/Tord Gustavsen/Sjur Miljeteig

Om arrangementet

Natt i Betlehem

Årets julekonsert! En av Norges fremste jazzsangere, Solveig Slettahjell, dro i 2008 til Betlehem og spilte inn juleplaten «Natt i Betlehem» sammen med Tord Gustavsen (piano) og Sjur Miljeteig (trompet). Nå kommer de til Modum Bad for å spille sine særdeles vakre tolkninger av kjente og kjære julesalmer.

  • Musikken er neddempet, både andaktsfull, skjør og høytidelig. Dette er musikk til ettertanke og refleksjon. (Aftenposten)

Solveig Slettahjell regnes som en av våre fremste jazzutøvere og er internasjonalt kjent for sin usedvanlige vokale formidlingsevne. Hun har hatt et langt og fruktbart samarbeid med verdensstjernen Tord Gustavsen på flygel, og deres musikalske inderlighet kler hverandre svært godt. På «Natt i Betlehem» smyger også jazztrompetist og komponist Sjur Miljeteig seg inn i lydbildet med sin vakre trompetstemme.

Før konserten kan du møte Solveig Slettahjell som gjest i kveldsmessen i Olavskirken kl. 18. Her vil hun samtale med sykehusprest Idun Sefland om salmer, tro og sin oppvekst i kirka.

 

Natt i Betlehem

I Fødselskirken i Betlehem har pilegrimene kommet og gått i årtusener. Veggene har lag på lag med avtrykk av tro: ikoner, bilder, smykker og marmor. Her spilte Solveig Slettahjell, Tord Gustavsen og Sjur Miljeteig inn hele platen over fire netter. Etter at pilegrimene forlot kirken om kvelden og munkene i det fransiskanske klosteret gikk til ro, fikk de tre musikerne holde på noen timer hver natt. På repertoaret sto "Stille natt", "Deilig er jorden", "Jeg synger julekvad" og "Kling no klokka", men også en del ganske ukjente julesanger som den tradisjonelle amerikanske "Sleep Holy Babe" og "Å kunne jeg bare bli barn igjen" av Sigurd Lunde og Karl Marthiniussen. Det var produsent Erik Hillestad og tekniker Daniel Wold som sørget for at julesangene som ble fremført i den vakre akustikken ble festet til digitale lagringsmedier og mikset på best mulig vis. Flygelet som ble brukt til innspillingen var et Steinway fra 1882 som tilhører Musikk-konservatoriet i Betlehem. En egen pianotekniker, Trond Irby, ble brakt inn fra Norge og Steinways avdelingskontor i Oslo. Han fulgte innspillingen fra time til time og pleiet det gamle instrumentet og holdt det i god stand.

«Natt i Betlehem» har blitt en uvanlig og usedvanlig vakker juleplate.

Torsdag 14. desember kl. 20, Modum Bad, festsalen